میزتحریر استاندارد از جمله وسایلی است که معمولاً در فضاهای خانگی استفاده میشود. افراد به تناسب حرفه و نوع فعالیت خود از انواع مختلفی از میزهای تحریر استفاده میکنند. اگرچه افراد هنگام انتخاب و خرید به ظاهر، کیفیت و سایر معیارها توجه ویژهای دارند؛ اما گفتنی است که میز تحریر استاندارد از هر عامل دیگری مهمتر است. بنابراین افراد باید متناسب با نیازهای خود میزهای استانداردی را خریداری کنند.
استاندارد بودن به عوامل زیادی بستگی دارد و با سه فاکتور اصلی عرض، ارتفاع و عمق سنجش میشود. درواقع صندلیهای مختلف بر اساس میز تحریر استاندارد طراحی و ساخته میشوند. درنتیجه باید میز از ابعاد و اندازههای قابلقبولی تبعیت کند که هنگام طراحی و ساخت موردتوجه است. در مقاله پیشرو قصد داریم که درباره ابعاد استاندارد موجود در این حوزه صحبت کنیم.
- اندازه معیار
- عوامل مؤثر بر معیار استاندارد
- حداقل اندازهها بر اساس سلامت کاربران
- مساحت روی میز تحریر
- عمق میز
- استاندارد فضای پشت میز
معیار میز تحریر استاندارد
میزهای تحریر معمولاً در محیطهای کاری، مدارس و حتی دفاتری که در منزل دایر است؛ استفاده میشوند. باتوجه به اینکه کاربردهای آنها تقریباً یکسان است؛ باید اندازههای معیاری نیز داشته باشند. همچنین میزها جهت قرارگیری رایانهها در محیطهای مختلف نیز کاربرد دارند. با این حال ممکناست که استانداردها براساس شرایط خاص در مواردی کمی بالاتر یا پایینتر شوند؛ اما معمولاً معیار میز تحریر استاندارد، مورد استناد بسیاری از طراحان قرار میگیرد.
جهت عرضه یک اندازهگیری معیار، معمولاً محصول را یک میز معمولی در نظر میگیرند. ارتفاع چنین میزهایی باید بین ۷۱ تا ۷۶ سانتیمتر از کف باشد. عرض متوسط و معیار معمولاً از اندازه ۷۶ تا ۱۵۲ سانتیمتر و عمق میان ۵۱ تا ۹۱ سانتیمتر لحاظ میشود. البته تمامی ابعاد ارائه شده تنها برای یک معیار متوسط و میانگین است و با توجه به تنوع گستردهای که در این حوزه وجود دارد؛ احتمال اینکه مقادیر تغییر کنند؛ بسیار زیاد خواهد بود.
چه عواملی ابعاد میز تحریر استاندارد را دستخوش تغییرات میکنند؟
اما امکان اینکه هنگام طراحی و ساخت انواع مختلف میزهای تحریر، از یک نوع معیار مشخص و ثابت استفاده شود؛ کمی غیرمعقول است. طراحان همواره به ارگونومی محصولاتی که طراحی میکنند؛ توجه ویژهای دارند و بسیاری از نکات همچون زیبایی، ایمنی و کارایی را مدنظر قرار میدهند. بنابراین امکان تغییر اعداد بسیار زیاد است. در ادامه برخی از عوامل که مقادیر معیار را تغییر میدهند؛ بررسی میکنیم.
رده سنی مصرفکنندگان
اینکه میز تحریر استاندارد برای کودک طراحی میشود؛ تفاوت بسیاری با طراحی آن برای بزرگسالان دارد. درنتیجه ارتفاع و برخی معیارهای دیگر در حوزه ساخت محصولات در ردههای سنی پایینتر کاملاً متفاوت میشود. درنتیجه طراحان همواره نوع کارایی میز تحریر را در نظر میگیرند. معمولاً میز تحریر استاندارد کودکان از ابعاد ۹۲*۶۱*۷۶ cm شروع میشود که به ترتیب اندازه عرض، عمق و ارتفاع است.
کارایی میزتحریر
توجه به این مسئله که میز تحریر در چه محیطی قرار میگیرد و برای چه نوع کاربردی مورداستفاده است؛ ابعاد استاندارد را دستخوش تغییراتی میکند. بهعنوان مثال میزهای اجرایی معمولاً از ابعاد ۱۵۲*۷۶*۷۶ cm شروع میشوند.
حداقل ابعاد میز تحریر استاندارد کدام است؟
ابعاد استاندارد از زاویههای مختلفی بررسی میشوند که در این قسمت قصد داریم؛ حداقل ابعاد را براساس برآورده ساختن ایمنی کاربران در نظر بگیریم. در واقع ابعاد به گونهای طراحی شدهاند که بدن مصرفکنندگان در بهترین حالت قرار بگیرد و کمترین فشار ممکن به قسمتهای مهم مانند کمر، گردن و بازوها وارد شود. در واقع در این نوع اندازهگیری اولویت اصلی مصرفکننده است و به نوع کاری که روی میز انجام میشود؛ توجهی نشده است. حداقل اندازهها عبارتند از:
- حداقل عرض؛ ۶۱ سانتیمتر درازای هر نفر
- حداقل عمق در سطح زانو؛ ۴۶ سانتیمتر
- حداقل عمق در سطح پا؛ ۶۱ سانتیمتر
- حداقل ارتفاع در سطح پا؛ ۱۰ سانتیمتر
مساحت روی میز تحریر استاندارد باید چگونه باشد؟
با توجه به اینکه ممکناست افراد از میز تحریر استفادههای متفاوتی داشته باشند؛ طراحان و سازندگان میزهای تحریر معمولاً مساحت تقریبی وسایل متداول استفاده شده روی آنها را محاسبه میکنند و هنگام ساخت آن مورد توجه قرار میدهند. بهعنوان مثال مساحتی حدود ۴۵ سانتیمتر جهت قرارگیری رایانه رومیزی یا همان لپتاپ در نظر گرفته میشود.
همچنین مساحت ۵۰ سانتیمتر نیز جهت نوشتن و قرارگیری ابزارهای آن مدنظر طراحان است. درنهایت هر میز تحریر استاندارد باید در حدود ۱۵۲ سانتیمتر مساحت داشته باشد. در نتیجه مصرفکنندگان بهصورت عمومی امکان استفاده از میز را به هر شکلی دارند و نیازی به خرید میزهای بیشتر جهت برآوردهشدن خواستههای مشابه نیست. با خرید یک میز تحریر با ابعاد مناسب، در بسیاری از هزینهها صرفهجویی میشود.
عمق میز به چه معناست و چه اهمیتی دارد؟
عمق میز تحریر به چند بخش تقسیم میشود و درکل به حجمی از میز گفته میشود که در راستای عمودی اندازهگیری شدهاست. عمق میز در ناحیه پا، یعنی فضایی که پاهای شما در اختیار دارند و بهراحتی رفتوآمد میکنند. عمق میز در قسمتهای بالایی، در واقع در ناحیه فوقانی عمق پا قرار دارد و مربوط به بخشهایی است که به ذخیرهسازی اسناد، کتابها و سایر لوازم شما مربوط میشود. درحقیقت این قسمت بخشی است که دارای چند کشو یا کمد دارای درب قفلدار است.
اگر هر یک از عمقها درست محاسبه و اجرایی نشوند؛ باعث ناکارآمدی میز میشوند. بهطور مثال اگر عمق پاها کم باشد؛ فرد هنگام استفاده از میز تحریر اذیت میشود. از طرفی عمق بالایی نیز به ساماندهی و نظم بیشتر محیط کمک میکند. عمق پاها در میز تحریر استاندارد باید حداقل ۶۰ سانتیمتر باشد. اما اگر عمق در این ناحیه بیشتر از ۷۶ سانتیمتر شود؛ کاملاً ناکارآمد است و استفاده از آن را سخت میکند.
در عوض بهتر است که همان میزان اضافهتر از عمق را به طراحی کشوها و کمدهای بیشتر و جادار اختصاص داد. در اینصورت از بروز بینظمیهای رایج در سطح میز کار جلوگیری میشود.
فضای استاندارد پشت میز
جالب است بدانید که استانداردهای طراحی و ساخت میزتحریر تنها به مشخصههای آن مربوط نمیشود و درباره فضای پشت میز که محل قرارگیری صندلی است؛ نیز معیارهایی وجود دارد. در اینصورت، حداقل فاصلهای که باید در پشت میز جهت جابجایی آسان صندلی وجود داشتهباشد؛ در حدود ۵۹ سانتیمتر است. در این شرایط یک صندلی متوسط بهخوبی در فضای پشت میز جابجا میشود.
اما گاهی افراد ترجیح میدهند که از صندلیهای بزرگ و راحت استفاده کنند. در این صورت نیاز به فضای بیشتری است. اما نهایت فضایی که از لبه عقبی میز حتی برای صندلیهای بزرگ نیاز است؛ در حدود ۷۶ سانتیمتر است. اختصاص فضایی بیشاز آن باعث برهم خوردن نظم در دکوراسیون محیط میشود. بنابراین با توجه به نوع صندلی، فاصله میان میز تحریر استاندارد و دیوار، پارتیشن یا هر مانع دیگری در پشت آن را تنظیم کنید.
سایر اندازهگیریهای استاندارد
توجه داشته باشید که اندازهها و ابعادی که در طول مقاله اشاره کردیم؛ تنها حداقل، حداکثر و نمونه معیار برای یک میز تحریر استاندارد و متوسط است. در حالیکه تمامی اندازهها برای میزهای تحریری که دو کاربر پشت آن قرار میگیرند یا دارای بخشهای مختلفی است یا بنا به دکوراسیونهای خاص اداری یا خانگی نیاز به ایجاد اصلاحاتی دارد؛ کاملاً متفاوت خواهد بود.
گاهی میزهای تحریر بهگونهای طراحی میشوند که از نواقص معماری محیط یا دکوراسیون استفاده میکنند یا آنها را پوشش میدهند. جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع میزها و خرید میزهای تحریر به فروشگاه طراحان چیدمان ارک مراجعه کنید.
نگاه اجمالی
ابعاد و اندازههایی که در طراحی و ساخت انواع میزها مخصوصاً میزهای تحریر استفاده میشود؛ دارای معیارها، حداقل و حداکثرهایی است که باید رعایت شود. ابعاد و اندازهها برای میزهای معمولی، تک کاربره و دونفره کاملاً متفاوت است. اگرچه تنوع بالای میزهای تحریر سبب میشود گاهی طراحان اندازههای کمتر یا بیشتری را عرضه میکنند. اما معمولاً تلاش میشود که واحدهای یکسانی در بازار رایج باشد. در اینصورت هنگام خرید انواع وسایل با اطمینان از استانداردها سفارش خود را انجام میدهیم.