ویژگی یک صندلی اداری خوب

اهمیت کیفیت صندلی اداری خوب

صندلی اداری خوب و اهمیت آن در استفاده روزمره برای هر فرد، در گذشته شاید به اندازه امروز چگونگی نشستن و یا جای آن مهم نبود و غیر از مواردی خاص، غالبا بشر بر روی زمین می‌نشست و یا از تخت‌های چوبی و پوشیده با تُشک‌های نرم برای نشستن بهره می‌برد. امّا امروزه با تغییر شکل و نوع زندگی انسان و گسترش کارهای کم تحرکِ اداری، اینکه چگونه بنشینیم و یا چه نوع صندلی برای نشستن مناسب است، اهمیت بسیاری پیدا کرده است.

حتی اگر کارمند نباشید ممکن است در طول روز ساعات زیادی (معمولا هشت ساعت) را پشت میز و روی صندلی در محل کار سپری کنید. همان‌طور که می‌دانید چگونه نشستن بر سلامت بدن انسان بسیار مؤثر است، آن هم وقتی به صورت مداوم باشد؛ بنابراین کیفیت بالای صندلی در محل کار با سلامتی شما رابطه مستقیم دارد و بسیار مهم است که از صندلی‌های استاندارد استفاده شود.

استفاده از وسایل غیراستاندارد در نشستن می‌تواند آسیب‌های جبران‌ناپذیری را در درازمدت به بدن انسان وارد کند، پس اگر نمی‌خواهید دوران بازنشستگی خود را در راه درمانگا‌ه‌ها بگذرانید، می‌باید به فکر سلامت خود باشید.

البته وسایل اداری علاوه بر کیفیت فنی باید از ظاهر زیبا و آراسته‌ای هم برخوردار باشند، چرا که هم در روحیه کارمندان تأثیر مستقیم دارند و هم در حفظ زیبایی و وجهه شرکت یا اداره مربوطه بسیار مؤثر هستند.

صندلی اداری خوب

شاخص‌های کیفیت در صندلی اداری خوب

صندلی اداری خوب از نظر کیفیت باید دارای ویژگی‌هایی در قسمت‌های مختلف باشد که در ادامه به مهمترین آنها اشاره خواهیم کرد:

  1. زیره نشیمن:

    این قسمت باید لبه‌های جلویی منحنی یا نیم‌دایره داشته باشد و به اندازه چهار انگشت از پشت پا فاصله داشته باشد تا قسمت پشت زانو در هنگام تا شدن خسته نشود، نشیمن صندلی باید شیب مناسبی برای راحتی لگن داشته باشد و جنس پارچه‌اش قابلیت رد کردن هوا را داشته باشد تا بدن عرق نکند.

  2. تنظیم ارتفاع:

    صندلی‌های اداری برای استفاده کنار میزهای مختلف و با ارتفاع‌های گوناگون به کار می‌روند، هم‌چنین افرادی که از آن‌ها استفاده می‌کنند ممکن است قامت‌های مختلفی داشته باشند، پس بسیار مهم است که ارتفاع صندلی قابل تنظیم باشد.

  3. پشتی قابل تنظیم:

    وقتی در مدتی طولانی از صندلی استفاده می‌کنید متوجه خواهید شد که اگر قسمت پشت صندلی قابلیت حرکت نداشته باشد، بسیار زود خسته می‌شوید و حتی ممکن است به کمر شما آسیب وارد شود؛ این قسمت می‌تواند از نظر ارتفاع و میزان شیب به پشت، قابل تنظیم باشد و از کمردرد کاربر جلوگیری کند

  4. نوع دسته:

    صندلی‌های اداری می‌توانند بدون دسته باشند، امّا اگر دسته دارند باید استاندارد و طبی باشد؛ دسته صندلی برای استراحت دادن به دست‌ها لازم است امّا نباید مانع حرکت آزادانه آنها باشد و این دسته‌ها بهتر است از پدهای نرم و قابل تنظیم برخوردار باشند.

  5. پایه صندلی:

    پایه‌های صندلی اداری مناسب معمولا از پنج شاخه کمتر نیست چرا که هم گردش راحت‌تری دارد و هم استحکام بالاتری.

مطلب مرتبط  چند نکته برای انتخاب میز جلو مبلی مناسب!

استاندارد انواع صندلی اداری

شاید تا به حال توجّه نکرده باشید که موقعیت‌های اداری گوناگون، صندلی متناسب با شرایط خود را طلب می‌کنند و مهم است برای چه کاری از چه نوع صندلی استفاده می‌کنید. انواع این وسایل باید ویژگی‌های مناسب با فضا و کاربرد خود را دارا باشند تا در خسته نشدن شما مؤثر بوده و در نتیجه کیفیت کار شما را نیز بالا ببرند.

صندلی‌های اداری را یا برا اساس نوع کاربرد دسته‌بندی می‌کنند و یا بر حسب نوع ساخت، در ادامه مهم‌ترین انواع آنها را از نظر نوع کاربرد و ویژگی‌های آنها به صورت مختصر بررسی خواهیم کرد:

  • کارمندی:

    بیشتر کارکنان سازمان‌ها و ادارات از این نوع صندلی استفاده می‌کنند و چون کارمندان معمولا ساعات زیادی را روی این صندلی‌ها سپری می‌کنند، حتما در نظر داشته باشید که برای آنها باید از نوع طبّی و یا ارگونومیک استفاده کرد و رویه این صندلی‌ها حتما باید از نوع پارچه‌ای باشد تا عرق کردن را تا حد امکان کاهش دهد.

  • کامپیوتری:

    کسانی که با رایانه به صورت مداوم کار می‌کنند، باید از صندلی‌هایی با ویژگی‌های طبی استفاده کنند؛ برای قرار گرفتن کنار میز کامپیوتر یک صندلی باید دارای ارتفاع مناسب باشد، هم‌چنین مهم است که پشتی آنها قابلیت عقب رفتن تا زاویه مناسب برای کار با رایانه را داشته باشد تا فشار کمتری به کمر وارد شود. بهتر است این نوع صندلی چرخ‌دار بوده و قسمت پشت سر آن پر باشد تا از خستگی گردن جلوگیری کند.

     

     

    مدیریتی:

    صندلی مدیریت معمولا از سایرین بزرگتر است و دارای پشتی بلند و پهن و بسیار راحت است و غالبا از روکش طرح چرم یا چرمی بهره می‌گیرد.

  • کنفرانس:

    معمولا از این نوع صندلی به صورت مداوم استفده نمی‌شود و تنها در سالن‌های جلسات و در ساعات محدود از صندلی کنفرانس استفاده می‌شوند، از این رو دارای انعطاف و تنظیمات کمی هستند و قابلیت چرخیدن ندارند.

  • کارشناسی:

    تمام مشخصات یک صندلی کارمندی را دارند با این تفاوت که کمی در طرح و رنگ و سایز باید از نوع کارمندی متمایز باشند، مثلا استفاده از روکش چرم به جای پارچه‌ای.

  • اپراتوری:

    این نوع صندلی هم مانند نوع کامپیوتری است و تمام ویژگی‌های آن را باید دارا باشد، چرا که اپراتور نیز تمام وقت از رایانه استفاده می‌کند؛ فقط این مدل باید کمی کوچکتر باشد تا فضای زیادی را اشغال نکند و هم‌چنین قابلیت حرکت بیشتری داشته باشد.

  • پذیرش:

    این مدل که برای فضای اتاق پذیرش در مطب‌ها و ادارات استفاده می‌شود معمولا دارای پایه‌های ثابت است و طرح و رنگ ساده آن بسته به نوع طراحی فضا متفاوت است. این‌ها برای نشستن ارباب‌رجوع در لحظات انتظار استفاده می‌شوند و نیازی به ارگونومیک بودن ندارند.

مطلب مرتبط  ویژگی‌های میز لپ تاپ دیواری چیست ؟

صندلی اداری خوب

مزایای صندلی اداری خوب ارگونومیک

همان‌طور که قبلا اشاره کردیم کیفیت صندلی اداری خوب به دلیل استفاده مداوم و طولانی، با سلامت جسم انسان رابطه مستقیم دارد، به طوری که صندلی نامناسب می‌تواند علاوه بر تأثیر روی مهره‌های گردن و ستون فقرات، در گردش خون نقص ایجاد کند و باعث دردهای مزمن در عضلات کمر، پاها و دست‌ها شود.

صندلی‌های ارگونومیک برای همین ساخته شدند تا از ایجاد عارضه‌های ناشی از استفاده بلند مدّت، جلوگیری کنند. بد نیست بدانید ارگونومی شاخه‌ای از علم است که با استفاده از ابزار بنیادی، لوازم را بهینه‌سازی می‌کند.

وقتی صحبت از صندلی استاندارد می‌شود یعنی یک میزان حداقلی از امکانات رفاهی و ایمن‌سازی در آن رعایت شده است، ولی وقتی می‌گوییم یک صندلی ارگونومیک است باید تمام ویژگی‌های گفته شده به بهترین شکل در آن به کار رفته باشد. در ادامه با مزایا و ویژگی‌های آنها آشنا خواهید شد:

داشتن فضای کافی:

قسمت زیرین این مدل صندلی فضای مناسبی برای لگن انسان دارد، این ویژگی از فشار آوردن به رگ‌ها و اعصاب و عضلات پشت پا و باسن جلوگیری می‌کند، در این حالت گردش خون مختل نمی‌شود و گرفتگی در عضلات ران پیش نخواهد آمد.

پشتی با ارتفاع قابل تنظیم:

در صندلی ارگونومیک ارتفاع پشتی به بهترین شکل و به هر حالتی قابل تغییر است و برای هر قامتی مناسب خواهد بود، این ویژگی به شما کمک می‌کند تا به گردن خود استراحت بدهید. هم‌چنین در این نوع صندلی‌ها، پشتی‌ها محکم و دارای انحنای مناسب با گودی کمر انسان هستند و از فشار آوردن به عضلات کمر و ستون فقرات پیشگیری می‌کند.

دسته‌های تنظیم شدنی:

بعضی کارمندان به دلیل دسته نامناسب صندلی دچار سندرم کارپال می‌شوند که در آن اعصاب مچ دست تحت فشار قرار گرفته و دچار درد مزمن می‌شوند. وقتی دسته‌ها نرم و قابل تنظیم است، می‌توان از این مشکل جلوگیری کرد.

پایه و ارتفاع مناسب:

یک صندلی طبی حتما دارای پایه‌ای پنج‌شاخه است که در تغییر موقعیت ناگهانی و ایمنی و راحت خم شدن کاربر مؤثر است. ارتفاع صندلی ارگونومیک حتما به وسیله جک، به نرمی قابل تغییر است و برای هر شرایطی به حالت مناسب درمی‌آید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت، استفاده از سرویس reCAPTCHA گوگل مورد نیاز است که موضوع گوگل است Privacy Policy and Terms of Use.

من با این شرایط موافق هستم .

Call Now Button